👉 Kursa katılmak için tıklayın.
Arduino ekosistemine hızlı bir giriş yaptıktan sonra Arduino programlamanın temellerini öğreneceksiniz. Giriş/Çıkış işlemleri, Analog/Dijital gibi kavramların dışında Arduino kartlarının enerji gereksinimleri gibi konuları da detaylı olarak izleyeceksiniz.
SIM800C tabanlı GSM Shield'ı detaylıca inceleyeceğiz. SMS, arama yapma gibi konuları öğrendikten sonra gerçek zamanlı veri transferi için MQTT iletişimini öğreneceksiniz. GSM Shield/Modülü seçiminde yaşanan sorunlar konusunda farkındalık sahibi olacağınız için, doğru kart seçimi yapabileceksiniz.
Eğitimde NEO 6M tabanlı bir GPS modülü göreceksiniz. GPS modülünün verdiği ham verileri yani NMEA verilerini inceleyip, ihtiyacınız olan bilgileri yazılım ile nasıl alacağınızı öğreneceksiniz. Bunun dışında TinyGPS kütüphanesine göz atıp kendi yazılımımıza nası entegre edeceğimizi de göreceğiz. Konum, irtifa, hız, tarih ve zaman gibi bilgileri de projemizde kullanacağız.
Node.JS, günümüzün en popüler yazılım geliştirme dillerinden biri . Çok geniş bir kullanım alanına sahip ve öğrenmesi oldukça kolay. Biz de kurs içerisinde hiçbir dış servise bağlı kalmadan, tüm backend işlemlerini Node.JS ile yapıyoruz. MQTT broker'ı Node.JS ile hazırlıyoruz ve tüm veri alışverişini bu server üzerinden yapıyoruz.
Web sayfalarınızda güçlü kullanıcı deneyimi sunmak istediğinizde yardımınıza koşan ilk araçlardan biri React oluyor. Günümüz itibari ile mimarisini ve gücünü kanıtlamış en iyi arayüz geliştirme araçlarından birisi. Biz de kurs içerisinde konum takip projemizin web ekranını React ile geliştiriyoruz.
React Native; mobil işletim sistemleri için kararlı ve yüksek performanslı uygulamalar geliştirmek istediğinizde aynı kod ile IOS ve Android ortamlarına uygulama çıkarabilen harika bir araç. Kurs içerisinde React Native'i kullanarak mobil uygulamalarımızı da geliştiriyoruz. Kullandığınızda çok seveceksiniz :)
Arduino ve GSM kullanarak MQTT client'ı oluşturmanın bir çok sorunlu yanı var. Bu sorunları aşıp sorunsuz çalışan bir sistem tasarımını öğreneceksiniz. Hem donanım hem Arduino yazılımını öğreneceksiniz.
Elektronik devrelerinizi elektrik ile beslemeyi izleyeceksiniz. Özellikle lityum ion/polimer pillerin şarjı ve pilin gerilimini sistemin çalıştırma gerilimi olan 5V'a yükseltmeyi öğreneceksiniz.
TinkerCAD ile hızlı bir şekilde 3 boyutlu modellemeye giriş yapacaksınız. Elektronik projelerimiz için kutu tasarımını öğreneceksiniz.
3D modelimizi 3 boyutlu yazıcı ile basıp kullanacağız. Bu kapsamda 3D yazıcı ve 3D model arasındaki bağlantı ve tasarımda dikkat edilmesi gerekenleri öğreneceksiniz. Projemizdeki konum takip cihazına bir de kutu yapacağız.